Recente projecten en langlopende opdrachten

Om U een beeld te geven van het soort projecten waarbij wij U kunnen helpen, treft U hieronder een beknopt overzicht aan. Dit is slechts een algemene/globale opsomming, en voor specifieke vragen kunt U, geheel vrijblijvend, contact met ons opnemen.


Total Cost of Ownership

Hout in de GWW sector

Uit de studie 'Total Cost of Ownership van damwanden in hout, kunststof en staal', mei 2017, blijkt dat de Total Cost of Ownership van de damwanden in hout ( DC 1, 40 mm dik, 5,5m1 lamg) met een technisch levensduur van 30 jaar over de verschillende gebruiksperiode (30, 50 en 100 jaar) goedkoper waren dan technisch vergelijkbare damwanden van kunststof (GW 4,50/5,5) en staal (PAL 3030). Zowel bij een geschatte levensduur van kunststof damwanden van 30 jaar alsook bij een geschatte levensduur van 50 jaar.

Tegelijkertijd met de studie naar de totale levensduurkosten voor houten Azobé damwanden van 40 mm dik /lengte 5,5 m1 zijn ook Azobé damwanden van 50 mm dik/ 5.5 m1 lang doorgerekend. Hieruit kan worden geconcludeerd dat ook hier de totale levensduurkosten van de houten damwand in alle scenario’s lager zijn dan die van de in de bijlagen beschreven damwanden van kunststof. Uitzondering hierop is het scenario ‘levensduur 30 jaar hout, 50 jaar kunststof en 100 jaar staal’.

Voor het hele rapport, ga naar Centrum Hout of klik op de afbeelding (rapport). Voor meer informatie mail ons op: info@nb-consultancy.nl

Rapport TCO DamwandenMomenteel voert Nehemia Bouwconsultancy, op projectbasis, meerjarenonderhouds inspecties en -/planning uit voor HEVO BV te Den Bosch.

HEVO is expert in huisvesting en vastgoed. Van advies tot bouwmanagement: wij geven resultaatsgaranties in onderwijs, zorg, sport en voor gemeenten en het bedrijfsleven.

Voor meer informatie mail ons op: info@nb-consultancy.nlMeer informatie?

  • Robby Gittens, sr. consultant
  • 06 515 479 67
  • Nehemia Bouwkostenmanagement en -Consultancy kan u begeleiden bij de volledige kostenkant van uw bouwproces. Onze adviseurs begeleiden u bij elk aspect van de kosten van uw project. Wij zijn onafhankelijk en houden rekening met alles wat invloed heeft op de kosten. Wij kennen de markt en volgen actuele ontwikkelingen, zoals BIM en duurzaam bouwen, op de voet. Wij maken de vertaalslag hiervan naar de kosten, zodat we uw bouwproject zo optimaal mogelijk kunnen laten slagen.

  

Momenteel voert Nehemia Bouwconsultancy, op projectbasis, meerjarenonderhouds inspecties en -/planning uit voor Pro Gebouwadvies te Alphen a/d Rijn.

Pro Gebouwadvies BV is expert in huisvesting en vastgoed. Van advies tot bouwmanagement: wij geven resultaatsgaranties in onderwijs, zorg, sport en voor gemeenten en het bedrijfsleven.

Voor meer informatie mail ons op: info@nb-consultancy.nl


Centrum Veilig Wonen

Momenteel voert Nehemia Bouwconsultancy een opdracht uit namens Arcadis voor Centrum Veilig Wonen te Appingedam.

Centrum Veilig Wonen is de advies- en uitvoeringsorganisatie op het terrein van het herstellen van aardbevingsschade en het inspecteren en versterken van woningen en gebouwen in het gebied van het Groninger gasveld.
We werken daarbij samen met regionale partijen. Bij het uitvoeren van onze kerntaken staan de belangen van de bewoners van het gebied centraal.
Ons motto is: samen inzetten voor een sterker Groningen.

Als Sr. Cost Engineer / Teamleader, ben ik verantwoordelijk voor de objectgerichte kostenbewaking van aardbevingsschade en bouwkundig versterken. Verder als teamleider geeft ik leiding aan een team van 7 cost engineers., etc.

Voor meer informatie mail ons op: info@nb-consultancy.nl


  • VasteState Vastgoedmanagement Vastestate

Nehemia Bouwconsultancy heeft haar opdracht met succes afgerond voor VasteState te Rotterdam.

Als Technisch manager a.i., ben ik verantwoordelijk voor het analyseren van financiële haalbaarheid van vastgoedprojecten (VO tot TO), zorg dragen voor investeringsvoorstellen, etc.

Voor meer informatie mail ons op: info@nb-consultancy.nlVereniging van Eigenaren Oostenburg


Nehemia Bouwconsultancy heeft haar opdracht met succes afgerond voor VvE Oostenburg te Amsterdam.

Oostenburgervoorstraat 73-77 C, Amsterdam is een verblijfsobject in gebruik en heeft een woonfunctie met een gemiddelde oppervlakte van 72m2. De oppervlakte van het totale grondvlak van het gebouw is 151,67m2. Dit object bevindt zich in een pand uit 1992.

Dit pand is gelegen in de straat Oostenburgervoorstraat in de woonplaats Amsterdam.

Voor meer informatie mail ons op: info@nb-consultancy.nlPameijer

Pameijer

Nehemia Bouwconsultancy heeft haar opdracht met succes afgerond voor Pameijer te Rotterdam.

Als Projectleider Onderhoud a.i., ben ik verantwoordelijk voor voorbereiding van planmatig onderhoud van woningen. Het controleren en invoeren van data vanuit inspecties, opstellen en actualiseren van jaarplannen en MJOP, voorbereiden van onderhoudsprojecten, maken van calculaties, vervaardigen van werkomschrijvingen, opstellen van planningen, selecteren van aannemers, aanbesteden en verstrekken van opdrachten, onderhouden van contact met toezichthouders, onderhouden van contact met bewoners, verzorgen van correspondentie. Aansturen van externe klussenteams en installatiebedrijven.

Voor meer informatie mail ons op: info@nb-consultancy.nl


Segesta Exploitatie BV

Segesta

De werkzaamheden van Nehemia Bouwkostenmanagement bureau betreffen het begeleiden en bewaken van de bouwkosten van Nieuwbowproject De Bever te Heerhugowaard (BVO 7090m²). Dit in de vorm van o.a. diverse kostenramingen (VO+DO), directieraming en -begroting (bestekfase), risico analyses, optimalisatie, het adviseren over bouwmethodiek en bouwstijlen (slimme alternatieven), het bijwonen van diverse ontwerp- en bouwteam vergaderingen zowel intern als extern.

Media Markt Heerhugowaard wordt verrijkt met een woongebouw "De Bever", bestaande uit 78 appartementen.

Aan de op industrieterrein Beveland gelegen boulevard met woongerelateerde winkels realiseerde Breddels Architecten al eerder het winkelpand van de Praxis en Gamma (Habitage II) en het winkelpand van de toenmalige Saturn, nu Media Markt (Habitage III). Destijds waren er al plannen voor een kantoorgebouw als sluitstuk van de 'woonstrip' van Heerhugowaard.

Voor meer informatie mail ons op: info@nb-consultancy.nl


Church of Pentecost Holland


Voor Church of Pentecost onderzoek Nehemia Bouwconsultancy of er een (mega) kerkgebouw in het parkeergarage Kempering gerealiseerd kunt worden. Daarbij wordt conceptmatig bekeken welke ingrepen daarvoor nodig zouden zijn. Voor deze ingrepen wordt een business case samen met een investeringsraming en exploitatieraming opgesteld. Om een compleet inzicht te krijgen in de benodigde initiële investering wordt er ook een raming opgesteld van de bouwkundige + installatiewerkzaamheden.

Op basis van deze cijfers kan de Church of Pentecost een beslissing maken van "go" of "no go" van het kopen en verbouwen van de parkeergarage.

Voor meer informatie mail ons op: info@nb-consultancy.nl

  


Centrum Hout

Centrum Hout

Een belangrijk deel van de activiteiten van Centrum Hout bestaat uit het ondersteunen van architecten, opdrachtgevers, bouwers en leveranciers in praktische zin bij de juiste toepassing van hout. Zo kunt u van maandag tot donderdag terecht bij de Houtinformatielijn. Met specifieke vragen over duurzaam geproduceerd hout, keurmerken en Duurzaam Inkopen is de Helpdesk gecertificeerd hout in het leven geroepen. Architecten (opdrachtgevers en projectontwikkelaars) die werken aan een ontwerp in hout, kunnen een afspraak maken voor het architectenspreekuur.

Van maandag tot en met donderdag kunt u met al uw vragen over hout, plaatmateriaal of houttoepassingen terecht bij de Houtinformatielijn. Buiten de openingstijden kunt u uw vraag ook stellen via houtinformatie@centrum-hout.nl

Houtinformatielijn 0900 5329946 (€0,15 p/m).

Voor meer informatie mail ons op: www.centrum-hout.nl